Archive for November 16, 2010

dogblog warning!


posted by L

No comments

Og siden det faktisk er om hundetrening så blir den på norsk :p


Igår var første gangen på evigheter (virkelig) vi dro på hundetrening. Nå som jeg har lappen så må jo det brukes liksom :)
Jeg var litt usikker på hvor mye Ivy ville være med på det. Hun har veeeldig mye egen vilje, og om det ikke passer henne- Så passer det ikke henne. Det er lenge siden vi har trent, så jeg regnet med at det meste satt ikke lenger, men wow så feil kan man ta! Hun var HELT med hun, flinkeste til mor :)

Vi begynte med felles dekk, og felles sitt. Ingen av delene har noen gang vært et problem for Ivy, men hun kan fort bli litt lei og se litt rundt seg, og OM jeg begynner å stresse da kan det fort ryke, for hun tror jeg da begynner å kalle henne til meg, så jeg må bare fortsette å være flink til å være passiv, for til nå- Så er dette en øvelse hun har aldri feilet!

Lineføring jah. Før i tiden så var jo dette en kapitel for seg selv ;) Jeg må senke kravene, jeg må tenke på hva jeg gjør med hendene, og plasseringen av henne. For hun går som bare det! Hun er utrolig flink, og jeg må også lære meg å stole mer på henne igjennom denne øvelsen, fordi hun fikser den hun. (Også må mor lære seg forskjellen på høyre og venstre.... Kremt.)
En annen ting er at når vi skal gjøre holdt så må jeg huske at hun skal være med på det. Farten og intensiviteten hennes er ganske stor, så for at hun skal få med seg hva vi gjør så må jeg huske taktomslag så det ikke kommer så plutselig på henne.

Stå under lineføringen gikk også veldig bra. Her er det igjen MEG det står på, ikke henne. Dette var en øvelse som vi var usikre på tidligere, så har fort at det blir endel tull. Her er det bare at jeg må være tydelig, og ikke sende henne feil signaler med kroppspråket mitt. Jeg var litt spent på om hun kom til å bli stående på stedet når jeg gikk to skritt bak, og wow. Flinke hunden min det :)

Dekk fra holdt under lineføring gikk også supert, igjen- Jeg må være TYDELIG på hva jeg vil hun skal gjøre, med engang jeg begynner å surre- surrer hun. Og hvis hun mener hun gjør noe rett, og det er jeg som oppfører meg teit så tar ikke hun noe for å si ifra om det altså...

Lyra var også med, og fikk komme ut i pausen for å hilse på folk og dyr :) Hun er jo bare elskverdig, og sååå glad når hun fikk hilse på Mariann og Erik, som har broren til Ivy og Lyra- Tux :)

Jeg er så glad jeg har lappen og bil til å kunne begynne å trene igjen- Men ble en halveis kortvarig lykke, for når jeg kom hjem slo bekkenløsningen ut for fult... Fy f**** hadde aldri trodd det kom til å være så ille, og så tidlig... Just my luck :)